Hírek

Hírek

Uhrik Teodóra köszöntője 2023

Örökség – Hűség – Szerelem? A Pécsi Balett a megalapítása óta állandó társa és együttműködő partnere volt Pécsi Nyári Színháznak.
 

Uhrik Teodóra köszöntője 2023

A Bagossy László igazgató, Eck Imre művészeti vezető és Vidákovics Antal által létrehozott színház igazi „összművészet” volt. Prózai előadások, operettek, zenés darabok, balett előadások mind a nyári repertoár részei voltak. A Barbakánban, a Tettyei szabadtéri színpadon, az Anna udvarban, és a jelenlegi Káptalan Kertben voltak a bemutatók.

 

Hosszú szünet után a Pécsi Balett lehetőséget kapott ennek az „örökségnek” a folytatására. 2019-től működtetjük a Pécsi Nyári Színházat - Vidákovics Szláven művészeti vezető segítségével. Ez egy olyan örökség, aminek nincs „jussa”, hozadéka, ez inkább kötelesség, és talán egyfajta szakmai szerelem. Ezért vállaltuk a Pécsi Nyári Színház működtetését, örömmel fogadva közönségünk érdeklődését a nyári programok iránt. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy biztosítsuk Pécs városa egyik nyári gyöngyszemének továbbélését, nézőink számára.

 

Köszönjük, hogy 2023-ban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával segíti a programok megvalósítását!

 

Uhrik Teodóra
Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának és a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja, a Pécsi Balett alapító táncművésze, 2017 óta a Pécsi Balett Nonprofit Kft. ügyvezetője

 



Fotó: Fabinyi Annamária
 



A Pécsi Nyári Színház 2023-as programjainak megvalósítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta. Köszönjük!