Jegyek | Esőszabályzat 

 • Személyes jegyvásárlás: DRK Shop | Pécs
  Pécs, Széchenyi tér 7.
  Nyitva: hétfő - szombat: 10:00 - 18:00
  vasárnap: ZÁRVA

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
FIGYELEM! A jegy megvásárlásával Ön elfogadta az Általános Szerződési Feltételeket és a Pécsi Nyári Színház Esőszabályzatát!

 


ESŐSZABÁLYZAT

FELHÍVJUK TISZTELT JEGGYEL RENDELKEZŐ NÉZŐINK FIGYELMÉT, HOGY ELŐADÁSOKAT ROSSZ IDŐ ESETÉN SEM MONDUNK LE ELŐRE, CÉLUNK, HOGY MÉG KÉTSÉGES IDŐJÁRÁSI VISZONYOK KÖZÖTT IS MEGKEZDJÜK, ILLETVE FOLYTASSUK AZ ADOTT ELŐADÁST. JEGYÜKKEL MINDENKÉPPEN JÖJJENEK AZ ELŐADÁS HELYSZÍNÉRE.


ELŐZETES IDŐJÁRÁSI TÁJÉKOZTATÓT NEM NYÚJTUNK!
 • AZ ELŐADÁS ELMARADÁSÁRÓL legkésőbb az előadás napján 17.00 óráig a pecsinyariszinhaz.hu oldalon közleményt adunk ki.
 • Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor 17.00 óráig, úgy az előadás megtartására készülünk.
  Ez esetben is fenntartjuk a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondjuk.

Mivel a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad nézőtere fedetlen, javasoljuk, hogy a várható kedvezőtlen időjárásra való tekintettel hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet. Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvény alatt esernyő nem használható, mivel az gátolja a nézők színpadra való akadálymentes rálátását. Kérjük, kedvezőtlen időjárás esetén esőköpennyel készüljenek. 
 
HELYSZÍNI KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN
 • Ha az előadás hivatalos kezdési időpontjában (21.00 óra) a rossz időjárás nem teszi lehetővé a kezdést, illetve az előadás első része alatt a kedvezőtlen időjárás miatt az előadást meg kell szakítani, az előadás megkezdésével, ill. a megszakított első rész folytatásával 60 percig várunk. 
 • Ha az időjárás nem változik pozitív irányba, és egy óra múlva sem lehet elkezdeni/folytatni az előadást, akkor az lemondásra kerül és az esőnapon lesz megtartva. A döntést a helyszínen hozza meg és közli a nézőkkel a Pécsi Nyári Színház képviselője. Lemondás esetén a jegyek az előadás kijelölt esőnapjára érvényesek, a megvásárolt jegyek visszaváltása nem lehetséges.
 • Ha a rossz idő az előadás második felvonását (egyrészes előadás esetén az előadás második felét) szakítja meg, az előadás megtartottnak tekintendő. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak, az esőnap nem kerül megtartásra.
 • Ugyancsak, ha az első felvonásban (egyrészes előadás esetén az előadás első felében) jelentkező rossz idő miatt az előadás megszakad, majd 60 perc várakozást követően folytatódik és a második felvonásba, (egyrészes előadás esetén az előadás második felébe) belekezdünk, ám ezt követően a kedvezőtlen időjárás miatt azt is meg kell szakítani, az előadás megtartottnak tekintendő. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak, az esőnap nem kerül megtartásra.
 • Egyrészes, szünet nélkül játszott előadás esetén az előadás tehát megtartottnak tekintendő, amennyiben a rendezvény teljes időtartamának fele lejátszásra került.
 • Kétrészes előadás esetén az előadás tehát megtartottnak tekintendő, amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt a második felvonás félbeszakad. 
 • Amennyiben a produkcióból két előadás és csak egy esőnap van, az egyetlen esőnap az első előadás esőnapja. Azonban, ha az első előadás megtartásra került, a második előadás viszont rossz idő miatt elmarad, ez esetben a második előadás jegyei lesznek érvényesek az egyetlen esőnapra! 
  Amennyiben mindkét előadás elmarad rossz időjárás miatt, az első előadás jegyei az esőnapra érvényesek, a második előadásra vásárolt jegyek visszaválthatóak. 
 • Amennyiben az előadásnak nincs kijelölt esőnapja és az előadás rossz idő miatt a helyszínen lemondásra kerül, a jegyek az előadást követő munkanaptól számított 3 munkanapon belül visszaválthatóak a vásárlás helyszínén. Online vásárolt jegyek esetében a jegyek ára öt munkanapon belül automatikusan visszautalásra kerül a vásárláskor használt bankszámlára.
  FIGYELEM! Ha az első felvonásban (egyrészes előadás esetén az előadás első felében) jelentkező rossz idő miatt az előadás megszakad, majd 60 perc várakozást követően folytatódik és a második felvonásba, (egyrészes előadás esetén az előadás második felébe) belekezdünk, ám ezt követően a kedvezőtlen időjárás miatt azt is meg kell szakítani, az előadás megtartottnak tekintendő. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak.
ESŐNAPON ISMÉTELTEN KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN
 • Ha az előadás hivatalos kezdési időpontjában (21.00 óra) a rossz időjárás nem teszi lehetővé a kezdést, illetve az előadás első része alatt a kedvezőtlen időjárás miatt az előadást meg kell szakítani, az előadás megkezdésével, ill. a megszakított első rész folytatásával 60 percig várunk. 
 • Ha az időjárás nem változik pozitív irányba, és egy óra múlva sem lehet elkezdeni/folytatni az előadást, akkor az lemondásra kerül. A döntést a helyszínen hozza meg és közli a nézőkkel a Pécsi Nyári Színház képviselője. 
 • Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, a jegyek az esőnapot követő munkanaptól számított 3 munkanapon belül visszaválthatóak, illetve - lehetőség szerint -  más előadásokra becserélhetők.
 • Egyrészes, szünet nélkül játszott előadás esetén az előadás megtartottnak tekintendő, amennyiben a rendezvény teljes időtartamának fele lejátszásra került. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak!
 • Kétrészes előadás esetén az előadás megtartottnak tekintendő, amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt a második felvonás félbeszakad. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak!
A BELÉPŐJEGYEK VISSZAVÁLTÁSA 
 • Amennyiben az adott előadásnak van kijelölt esőnapja, a megvásárolt jegy visszaváltása nem lehetséges. 
 • Megvásárolt jegy csak abban az esetben váltható vissza, amennyiben az előadást kedvezőtlen időjárás miatt a kitűzött esőnapon sem lehet megtartani. 
 • Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, a jegyek az esőnapot követő munkanaptól számított 3 munkanapon belül visszaválthatóak, illetve lehetőség szerint más előadásokra becserélhetők a  vásárlás helyszínén:
DRK Shop: Pécs, Széchenyi tér 7. 
Nyitva tartás: hétfő - szombat: 10:00 - 18:00, vasárnap ZÁRVA
Online vásárolt jegyek esetében a jegyek ára öt munkanapon belül automatikusan visszautalásra kerül a vásárláskor használt bankszámlára.
 
FIGYELEM!
 • Az elmaradt előadás napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!
 • Nem váltható vissza a megvásárolt jegy, ha a néző a félbeszakadt előadásról távozott, ám az végül még aznap megtartásra került.
 • A határidőn túli jegyvisszaváltásra nincs lehetőség. 
 • Egyrészes, szünet nélkül játszott előadás esetén az előadás megtartottnak tekintendő, amennyiben a rendezvény teljes időtartamának fele lejátszásra került. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak!
 • Kétrészes előadás esetén az előadás megtartottnak tekintendő, amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt a második felvonás félbeszakad. Ez esetben a jegyek nem visszaválthatóak!
Kérjük, jegyüket őrizzék meg az előadás végéig, hiszen félbeszakadt előadás esetén az esőnapon ezzel tudnak csak bejutni a nézőtérre!