Hírek

Hírek

Közkívántra, pécsi művészekkel!

Dupla öröm számomra, hogy 2020 nyarán mégis tudunk programokat szervezni a Káptalan Kertben!


Közkívántra, pécsi művészekkel!

A Pécsi Nyári Színház sorsát édesapám, Vidákovics Antal örökségeként egyengetem tovább művészeti vezetőként, ezért különösen jó érzéssel tölt el, hogy a Káptalan Kert és a Nyári Színház programjaival mi is hozzájárulhatunk városunk kulturális-művészeti életének újraindításához a járványhelyzet okozta leállást követően.

Úgy gondoltam, ha már nem áll módunkban teljes programkínálatot felvonultatni, akkor először mindenképpen pécsi művészeknek kell lehetőséget biztosítanunk a közönséggel való találkozásra. Már csak azért is, mert tavaly sokan hiányolták a pécsi előadásokat. Két, felhőtlen szórakozást ígérő bombasikert választottunk, melyeket a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban mutattunk be itt a közelmúltban. A Balfácánt vacsorára és a Boeing, Boeing című előadások fantasztikus sikerszériát éltek meg a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon és a Pécsi Nemzeti Színházban egyaránt. Aki már látta, azért fog eljönni, hogy újra átélje a csillagos ég alatti szabad szórakozás varázsát, aki pedig még nem látta, már biztos hallott róla, hogy meg kell nézni… akár többször is…

A Pécsi Harmadik Színház először szerepel a Pécsi Nyári Színházban. Schwajda György: A szent család című komédiáját játsszák el Vári Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész főszereplésével.

A több hónapnyi színházmentes időszakot követően színművészként én is itt fogok először színpadra állni, ráadásul két, számomra igen kedves szerepben. Azt hiszem a kollégáim nevében is mondhatom, nagyon várjuk már a találkozást a közönséggel.

A pécsi nyári színházi esték felfokozott hangulata ugyanis semmihez sem hasonlítható…

 

Vidákovics Szláven színművész, a Pécsi Nyári Színház művészeti vezetője, a Pécsi Horvát Színház igazgatója

 


 

A Pécsi Nyári Színház programjai az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulnak meg.