Hírek

Hírek

LIZZIE magyarországi ősbemutató 07. 23.!

A viktoriánus neogótika, a rockzene és a kortárs mozgásművészet fúziója. Egy thriller-musical, mely azonnal meghódította a Broadway közönségét!


LIZZIE magyarországi ősbemutató 07. 23.!
A főszerepben: Kardffy Aisha!
 
IDŐPONT: 2022. JÚLUS 23. 21.00
 
Az előadásban összeolvad a modern zenei- és mozgásvilág a 21. század vizuális technikájával, megtartva a klasszikus történelmi korszak jellemzőit. Egy rockmusical, mely generációkon átívelő, lendületes, látványos, a 19. század rohamléptekben változó világában játszódó igaz történet. 
 
Hogyan tudta valaki az egyértelmű bűnösségét ártatlanságra váltani? Hová tűnik Isten abból a házból, ahol a kegyetlenség apáról gyermekre száll? Ki az, aki egy ilyen helyzetben igazságot tehet? Ki a felelős? Választ vár minden kérdés, nincs más csak kérdés, kérdés...
A mű nem csak zenéjével, látványával és a fellépő művészek fantasztikus teljesítményével inspirálja a nézőket, hanem az üzenetével is. Mert Lizzie Borden és története itt él köztünk. Üzen a Nőkről, az önállóságukról, az erejükről. Üzen az családon belüli erőszakról, az elnyomásról, de arról is, hogy a család, ha jól működik, a legnagyobb érték és támasz lehet egy ember életében.
Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!
 
Zene: Steven Cheslik-deMeyer és Alan Stevens Hewitt
Dalszövegek: Steven Cheslik-deMeyer és Tim Maner
Szöveg: Tim Maner
További zenék: Tim Maner
További dalszövegek: Alan Stevens Hewitt
Steven Cheslik-deMeyer and Tim Maner eredeti elképzelése alapján
Hangszerelés: Alan Stevens Hewitt
 
Szereposztás
Lizzie: Kardffy Aisha 
Emma: Faragó Alexandra
Bridget: Grubits Blanka
Alice: Gadó Anita
 
A PB2 Company táncművészei: Frank Edina, Pintér Rebeka, Szabó Márton, Szendrői Bence és Tuboly Szilárd
 
Jelmeztervező: Kernács Rachel
Vizuális konzulens: Cziegler Balázs
Sound-designer: Baranya Tamás
Magyar szöveg: Cseh Dávid Péter
A rendező munkatársa: Nagy Bea
Zenei vezető: Rácz Márton
Koreográfus: Vincze Balázs
Rendező: Tucker András
 
 

A FILTER PRODUKCIÓ ÉS A PB2 COMPANY ELŐADÁSA

 
 A színdarab (eredeti címe: LIZZIE) végső formájának kialakításában a következők működtek közre (USA): tiny mythic theatre company, HERE Arts Center, Took An Axe Productions (Hillary Richard & Peter McCabe), Brisa Trinchero/Corey Brunish (Make Musicals) and Van Dean/Kenny Howard (Broadway Consortium). A LIZZIE-t a National Alliance for Musical Theatre’s Festival of New Musicals mutatta be 2010-ben és továbbfejlesztette a Village Theatre, Issaquah, Washington (Robb Hunt, Executive Producer • Steve Tomkins, Artistic Director). A LIZZIE-t 2013. októberében előadta a Theatre Under The Stars. A LIZZIE USA-beli nyugati parti premierjét a Portland Center Stage állította színpadra Chris Coleman művészeti igazgató irányításával. Az európai londoni ősbemutató a dániai Fredericia Theater and Soren Moller nevéhez fűződik. Felvételek és kották vagy egyéb információ: www.LizzieTheMusical.com

 

 

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli | www.theatrum-mundi.huAz előadás megvalósítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.


 

A Pécsi Nyári Színház programjai 2022-ben a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósulnak meg.

 

Szente Vajk: LEGÉNYBÚCSÚ | Csiky Gergely Színház, Kaposvár

vígjáték két részben

Őrületes vígjáték, fergeteges szórakozás, könnyesre nevettető bohózat a Móricz Zsigmond Színház, a Pécsi Nemzeti Színház és a Kaposvári Csiky Gergely Színház koprodukciójában!

2022. július 13. Sze 21:00

Helyszín: Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad

Jegyvásárlás

MÁGNÁS MISKA | Rátonyi Róbert Színház

operett két felvonásban

Egy igazi operett-klasszikus a műfaj rajongóinak, parádés szereposztással!

2022. július 16. Szo 21:00

Helyszín: Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad

Jegyvásárlás