Hírek

Hírek

Káptalan Kert 2023 INFÓK

Május 18-án elstartolt a Káptalan Kert 2023-as szezonja. Összesítettük a legfontosabb infókat, amiket fontos tudni a tökéletes koncertélményhez!


Káptalan Kert 2023 INFÓK
Információk a gondtalan koncertezéshez:
 
☔ A koncerteket esős idő esetén is megtartjuk, csak akkor kerülnek át más időpontra, ha az időjárás veszélyesnek ígérkezik. A nézőtér szabadtéren van, ezért kérjük, szükség esetén gondoskodjanak megfelelő esőruházatról. 
Balesetvédelmi okok miatt ESERNYŐT BEHOZNI TILOS!
 

A kapunyitás általában 19:00-kor van, a koncertek jellemzően 20:00-kor kezdődnek és legkésőbb 23:00-ra véget érnek. (Ettől esetileg lehetnek eltérések, érdemes követni az adott koncert hivatalos Facebook eseményét.)
 

Jegyek a kapunyitástól a helyszínen is kaphatóak. (Kivéve, ha minden jegy elfogyott elővételben.)
 

Hivatalos jegyelővételi csatornák: 
Online jegyelővétel: https://madeinpecs.hu/jegyvasarlas
Készpénzes jegyelővétel: DRK Shop (Pécs, Árkád)
Kérjük, elővételben megváltott jegyüket már a HELYSZÍNRE ÉRKEZÉS ELŐTT ellenőrizzék le, készítsék ki! Amennyiben telefonon mutatják be a jegyet, legyenek kedvesek a fényerőt maximumra állítani.
 
❗A beléptetés időbe telik, kérjük, hogy MINIMUM 30 PERCCEL a tervezett belépés előtt érkezzenek meg a bejárathoz❗
 
7. életévüket be nem töltött gyermekek számára érvényes jeggyel rendelkező felnőtt családtag kíséretében a rendezvények ingyenesen látogathatóak.
 
Kutyát, macskát, kisállatot TILOS behozni a Káptalan Kert koncertjeire! Mi is imádjuk az állatokat, de a koncertekkel járó nagy hangerő és a villózó fények nem tesznek jót nekik, valamint arra is kell gondolnunk, hogy a tömegben lehetnek állatoktól tartó, illetve állatszőrre allergiás koncertlátogatók is. Kérjük szíves megértésüket!
 
A Káptalan utca behajtási engedély köteles zóna, ezért lehetőség szerint érdemes gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedési eszközzel érkezni. Parkolásra a Széchenyi téri mélygarázst, a Barbakán tér és az Északi Várfalsétány melletti parkolási lehetőségeket érdemes használni, onnan kb. 3-4 perc sétával gyalog lehet megközelíteni a helyszínt.
 
A Káptalan Kert területén vendéglátási szolgáltatás elérhető, ezért kérjük, ne hozzanak magukkal semmilyen italt.
 
A Káptalan Kert minden szolgáltatása bankkártyás fizetéssel is igénybe vehető.
 
Épített női és férfi mosdók találhatóak a színpad rendezői jobb oldalán, amik díjtalan használhatóak. A mosdóban ingyenesen lehet csapvizet is fogyasztani.
(Nagyobb koncertek esetén a bejáratnál is elhelyezünk mobil wc konténereket.)
 
A nézőtéren kizárólag állóhelyek találhatóak, melyek érkezési sorrendben foglalhatóak el. A koncert létszáma szigorúan limitált, amennyiben a jegyek elfogytak, nincs lehetőség a részvételre.
 
A Káptalan Kert nézőtere lejtős, kavicsos. Kérjük, hogy koncertre indulás előtt ennek figyelembevételével válasszanak lábbelit. (Papucs és körömcipő helyett kényelmes, zárt cipő viselését javasoljuk!)
 
Kérjük, kiemelten vigyázzanak a környezetre! 
Amennyiben bármi rendellenességet tapasztalnak, vagy segítségre lenne szükségük, bátran forduljanak kollégáinkhoz.
Jó koncertezést kívánunk! 

❤️ A Káptalan Kert szabadtéri koncertjei a Pécsi Balett, a Pécsi Nyári Színház, a Pécsi Est és a Made in Pécs együttműködésében valósulnak meg, ezúton is köszönjük szépen minden közreműködő segítségét!
 
Összefoglaltunk néhány fontos gyakorlati dolgot fenntarthatósági és biztonsági szabályainkkal kapcsolatosan.
 
• A Káptalan Kert gyönyörű, élő természeti környezetben található. Kérjük, óvják a környezet épségét és tisztaságát!
• A hulladékot szelektíven gyűjtjük, kérjük, használják a kihelyezett hulladéktárolókat!
• Visszaváltható repohár rendszerrel dolgozunk, melyek 400 forintért kaphatóak 0,3 és 0,5 literes kiszerelésben. Minden pohár mellé egy kupont is adunk, aki a poharat ÉS a kupont IS visszahozza, természetesen visszakapja a repohár árát.
(Külön a kupont és a poharat - visszaélések megelőzése miatt - nem áll módunkban visszaváltani, csak együtt.)
• A szennyezett repoharat bármikor díjtalanul tisztára cseréljük. 
• Tiszta és üres műanyag repoharat mindenki hozhat magával otthonról is, amiben nagyon szívesen kiszolgáljuk. Fém ivókulacsot balesetvédelmi okokból tilos behozni.
• Balesetvédelmi okokból dobozos sört és palackos üdítőt nem adhatunk ki a pultokból, átadás előtt ki kell öntenünk poharakba. 
• Csapvizet bárki díjtalanul tölthet repoharába a színpad rendezői jobb oldalánál található épített vizesblokkokban.
• A Káptalan Kert területére üvegtárgyat, ütő-, vágó-, szúróeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni SZIGORÚAN TILOS! 
• Tilos a Káptalan Kert terültére bevinni bármilyen mennyiségű folyadékot. (Ahogy már kicsit följebb is írtuk, üres műanyag repohár behozható.) 
Amennyiben bármi rendellenességet tapasztalnak, vagy segítségre lenne szükségük, bátran forduljanak kollégáinkhoz.
Köszönjük szépen a megértést, remek koncertezést kívánunk mindenkinek, találkozunk a Káptalan Kertben! 
 
KÁPTALAN KERT KONCERTINFO
 

 


A Pécsi Nyári Színház 2023-as programjainak megvalósítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta. Köszönjük!