Hírek

Hírek

Páva Zsolt köszöntője

Ezúton kívánok jó szórakozást és kikapcsolódást minden színházkedvelő számára 2019-ben is.


Páva Zsolt köszöntője
Kedves Nézők, Tisztelt Színházbarátok!
 
Több mint négy évtizede van annak, hogy a színház épületének falai közül a szabad ég alá, magával ragadó környezetbe vitte a színjátszás szerelmeseit a szabadtéri játékok, azaz a nyári színház.
 
A rendezvény több szempontból is különlegesnek számít, hiszen időről időre olyan vendégművészeket vonultat fel, akiketmás városokból, Budapestről vagy éppen a televízió képernyőjéről ismer a pécsi színházba járók többsége.
 
A kultúra városának polgármestereként Pécs valamennyi polgárának nevében büszkén állíthatom, hogy a város kulturális életének meghatározó részét képezték a múltban, s képezik a jelenben is a Pécsi Nyári Színház előadásai.
 
Külön öröm számomra, hogy a rendezvény idén megújul.
 
A Káptalan Kertben ez évtől már nemcsak a teátrum szerelmesei lelhetnek otthonra a nyár folyamán, de a zene, a koncertek kedvelői is megtalálják programjaikat, de azok is, akik pusztán egy-egy pohár finom pécsi ital mellett töltenének el egy-egy estét.
 
Ezúton kívánok jó szórakozást és kikapcsolódást, nem utolsósorban derült, kellemes időjárást az estéken minden színházkedvelő számára idén is.
 
Páva Zsolt
Pécs polgármestere