CSÖNDKABÁT | Szabó Balázs Bandája

akusztikus irodalmi est

Vendég: Accord Quartet
 
Irodalom és zene fonódik egybe a Szabó Balázs Bandája július 12-i koncertjén, amit a zenekar teljes egészében magyar költőknek szentel a Pécsi Nyári Színház színpadán.
 
2024. július 12. péntek 20:00 (NINCS ESŐNAP!)
Kapunyitás: 19.00
Esőhelyszín: Pécsi Est Café (Pécs, Rákóczi út 46.)
FIGYELEM! A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!
 
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 2024. 06. 05. 12.00 órától >>
RÉSZLETES KONCERTINFO: KÁPTALAN KERT 

Jegyinformációk:
Kedvezményes elővételben: 3.990 Ft
Elővételben: 4.990 Ft
A koncert napján: 5.990 Ft

A nézőtéren kizárólag ülőhelyek találhatóak, a jegyek konkrét helyre szólnak. A koncert létszáma szigorúan limitált, amennyiben a jegyek elfogytak, nincs lehetőség a részvételre.
 
A beléptetés 19:00-kor indul, a koncert várhatóan 20:00-kor kezdődik és legkésőbb 22:00-kor véget ér.
 
A Csöndkabát című akusztikus, versmegzenésítésekre épülő irodalmi esten a hagyományos zenekari hangzástól eltérően, vonósokkal kiegészülve kelnek életre a versek, a kedvenc költők - Pilinszky, Grecsó, Szemlér - között Radnóti Miklóssal a fókuszban, akinek születésének 115. és halálának 80. évfordulója van az idei évben.
 
A Szabó Balázs Bandája először 2014-ben a Müpában, majd 2019-ben az Erkel Színházban és 2022-ben a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatta be nagy sikerrel Csöndkabát című koncertjét, nagy örömünkre szolgál, hogy idén a Pécsi Nyári Színház meghívására Pécsett is látható lesz az előadás.
A zenekar munkásságában mindig is hangsúlyos volt a versmegzenésítések hagyománya, a dalszerző-énekes Szabó Balázs diákkora óta nagy rajongója az irodalomnak és régóta zenésít meg klasszikus és kortárs verseket. 2004-ben megjelent szólólemeze Faludy műveket feldolgozó album volt. Faludy Györggyel közös zenés, irodalmi esteket is tartottak, melyek gerincét Szabó Balázs verséneklései adták.
A zenekar talán legismertebb dala, a Bájoló is egy Radnóti-versfeldolgozás, amit huszonévesen zenésített meg, s rengeteg hívet szerzett ihletett, folkos-kamarapopos saját kompozícióinak, valamint a versekből szőtt daloknak.
„Egy ember lépked hangtalan” címmel 2021-ben, Pilinszky János születésének 100. évfordulójára emlékezett a Nemzeti Színházban a Szabó Balázs Bandája dupla telt ház előtt.
Vendégként a Káptalan Kert fáinak árnyékában a Hasonlatok-koncertlemezen is zenélő Accord Quartet működik közre vonós hangszereken.
 

 
A Pécsi Nyári Színház és a Káptalan Kert közös programja.
 
   
 
 
 

 

A Pécsi Nyári Színház 2024-es programjainak megvalósítását Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.
 

Bemutató dátuma: 2024. július 12. P 20:00

Helyszín:

Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad

Előadások:

2024. július 12. P 20:00

Jegyvásárlás

MÉG EGY KÖRT MINDENKINEK | Orlai Produkció

vígjáték egy részben

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

2024. július 11. Cs 21:00

Helyszín: Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad

Jegyvásárlás

CSÖNDKABÁT | Szabó Balázs Bandája

akusztikus irodalmi est

Irodalom és zene fonódik egybe a Szabó Balázs Bandája július 12-i koncertjén, amit a zenekar teljes egészében magyar költőknek szentel a Pécsi Nyári Színház színpadán.

2024. július 12. P 20:00

Helyszín: Káptalan Utcai Szabadtéri Színpad

Jegyvásárlás