Hírek

Hírek

Játszd újra, Sam!

A Pécsi Nemzeti Színházzal koporodukcióban készülő romantikus vígjáték igazi, kihagyhatatlan nyár esti szórakozásnak ígérkezik.


Játszd újra, Sam!

Woody Allen világhírű, sajátos humorú színdarabja már több, mint 450 előadást ért meg a Vígszínház színpadán. Kern András legendás, 30 éve, a mai napig is játszott szerepét a pécsi közönség egyik legnagyobb kedvence Lipcs Zsolt alakítja, aki ezzel a szereppel tér vissza a Pécsi Nyári Színház színpadára.

Lipics Zsolt mellett a Pécsi Nemzeti Színház nagyszerű művészei - Györfi Anna, Stubendek Katalin, Vidákovics Szláven, Rázga Miklós, Kulcsár Viktória és Vlasits Barbara - gondoskodnak a különlegesnek ígérkező élményről. Az előadást Szurdi Miklós rendezi.


A darab ősbemutatóját 1969-ben tartották New Yorkban, majd 1972-ben film is készült belőle a színházi előadás szereplőivel.

A főszereplő Allan Felix (Lipics Zsolt), a Woody Allen filmjeiből jól ismert esetlen, kissé neurotikus értelmiségi figura, akinek magánélete teljes csőd. Példaképe a negyvenes évek legférfiasabb hollywoodi sztárja, Humphrey Bogart. Az iránta érzett rajongás kezdi uralni hősünk egész életét, minden tettét az határozza meg, vajon Ő mit tenne ebben a helyzetben. Fantáziálásai során Bogart tanácsokkal látja el Allan-t, főként a nőkkel kapcsolatban, ám a randevúk sorra kudarcot vallanak és közeleg a teljes katasztrófa. Végül kiderül, a legjobb amit Allan tehet, hogy saját szívére hallgat, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, rájön, hogy a vágyott nő végig ott volt a közelében.

Kapcsolódó anyagok